Karottaleves

FőoldalLevesKarottaleves

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Karottaleves hozzávalói:

Karottaleves elkészítése:

A karottát megtisztítjuk, megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A petrezselymet és a metélőhagymát megmossuk, lecsurgatjuk, finomra aprítjuk. Mindezeket vajon félpuhára pároljuk, liszttel sűrítjük, nagyon röviden pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel. Addig főzzük, amíg a karotta majdnem teljesen megpuhult, ekkor ízesítjük sóval, citromlével. A még forró levesbe folytonos keverés mellett a tejszínt is hozzáadjuk, majd lehúzva a lángról, lefedve állni hagyjuk egy keveset. Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemmel.

Egy finom karottaleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1595 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei