Karfiolos csirkebecsinált velőgombóccal

FőoldalLevesKarfiolos csirkebecsinált velőgombóccal

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Karfiolos csirkebecsinált velőgombóccal hozzávalói:

Karfiolos csirkebecsinált velőgombóccal elkészítése:

A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk, és 1000 ml hideg vízbe tesszük fel főni. Sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel és őrölt fehér borssal ízesítjük. Amikor felforrt, beletesszük az alaposan megmosott, rózsáira szedett kelvirágot, és nem erős tűzön puhulásig főzzük. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, a tűzről levéve a hideg tejjel simára keverjük, majd besűrítjük a becsináltat, tejszínt hozzáöntve dúsítjuk, és néhány percig forraljuk. A tejben áztatott és jól kicsavart zsemlét az apróra vágott velővel összekeverjük. Sóval, törött borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást, egy kevés zsemlemorzsát, és összedolgozzuk. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, és esszenciával ízesített sós vízben kifőzzük. A karfiolos becsinálthoz külön tálalva adjuk, a frissen kifőzött velőgombócokat.

Egy finom karfiolos csirkebecsinált velőgombóccal ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1605 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei