Karfiolleves

FőoldalLevesKarfiolleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Karfiolleves hozzávalói:

Karfiolleves elkészítése:

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, megmossuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, a répát szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, szárazra rázzuk, és felaprítjuk.

Felforralunk 1 liter vizet, beletesszük a karfiolt, a hagymát, a répát, a leveskockát, a babérlevelet, teatojásba zárva az egész borsot, felforraljuk, és fedő alatt, lassú tűzön 10 percig főzzük.

A lisztet simára keverjük a tejföllel, hozzáadunk 1 merőkanál levest, elkeverjük, majd az egészet a forró leveshez adjuk. Fedő nélkül, kb. 3 percig szelíden forraljuk.

Ízlés szerint citromlével savanyítjuk, sóval ízesítjük. Kidobjuk belőle a babérlevelet, a teatojást és a hagymát. A levest félrehúzzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és tálaljuk.

Egy finom karfiolleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1589 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei