Kapros kefires gombaleves

FőoldalLevesKapros kefires gombaleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Kapros kefires gombaleves hozzávalói:

Kapros kefires gombaleves elkészítése:

A gombát átmossuk, felszeleteljük és forró sós vízben 8 percig főzzük, azután leszűrjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és finomra vágott (apró kockára) hagymát szórunk bele, 2-3 percig dinszteljük, majd a főtt gombát hozzá adjuk, l-2 percig pároljuk és átöntjük egy leveses lábasba, kb. 2,5 l. vizet öntünk rá, és főzzük. Keverőtálba közben elkészítünk egy kefires habarást (kefirt simára keverjük a liszttel, kevés víz hozzáadásával) a forrásban lévő levest lehúzzuk és szűrőn keresztül hozzáöntjük a gombaleveshez. Visszahúzzuk a tűzre és ízesítjük sóval, fehér borssal, delikáttal és apróra vágott kaporral. Tálaláskor egy tejszínhab halmot helyezünk rá, illetve kaprot, friss gombát.

Egy finom kapros kefires gombaleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1299 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei