Kapros cukkinileves

FőoldalLevesKapros cukkinileves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Kapros cukkinileves hozzávalói:

Kapros cukkinileves elkészítése:

A cukkínit meghámozzuk, félbe vágjuk, magházát kiskanál segítségével kikaparjuk. Az előkészített cukkínit kis kockára daraboljuk. Vajban lisztet hevítünk, hozzáadjuk az apróra darabolt kaprot. A vajas rántást felengedjük hideg vízzel, sózzuk, leves ízesítőt adunk hozzá és lassú forralás közben belefőzzük a cukkíni kockákat. Sokáig nem szabad főzni, mert a cukkíni hamar megpuhul és esetleg szétfőne. Végül tálalás előtt tejszínnel és tojássárgájával elkeverve adjuk a leveshez, úgy, hogy a dúsítást kevés meleg levessel elkeverjük, mielőtt az egészhez öntenénk. Ízlés szerint apró galuskát, vagy más levesbetétet is főzhetünk a levesbe.

Egy finom kapros cukkinileves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1322 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei