Kapros céklaleves

FőoldalLevesKapros céklaleves

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Kapros céklaleves hozzávalói:

Kapros céklaleves elkészítése:

A megmosott céklát forró vízben 30 percig főzzük, kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, majd meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. A megtisztított hagymát szintén kockára vágjuk. A vajat fazékban felforrósítjuk. Először üvegesre pároljuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a céklát. Beletesszük a babérlevelet, felöntjük a húslevessel és sóval, borssal fűszerezzük. A levest fedő alatt gyenge tűzön kb. 20 percig főzzük. Kivesszük a babérlevelet, a citromlét a levesbe keverjük, és a levest botmixerrel pürévé törjük. A tejfölt a levesbe keverjük, és még egyszer sózzuk, A kaprot leöblítjük és lecsipkedjük a levelét. A levest tányérokba merjük, kevés tejföllel és a kaporral díszítve tálaljuk.

Egy finom kapros céklaleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1478 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei