Kapros-túrós pogácsa

FőoldalÉdesDesszertKapros-túrós pogácsa

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Kapros-túrós pogácsa hozzávalói:

  • 2 db főtt krumpli
  • 25 dkg túró
  • 1 teáskanál
  • 3 mokkáskanál cukorral futtatott élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg liszt

Kapros-túrós pogácsa elkészítése:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, közepébe fészket készítünk. Ebbe tesszük a futtatott élesztőt, sót, túrót, tejfölt, a tojás sárgáját, és a kaporral kevert langyos tört krumplit. Egynemű, lágy tésztává gyúrjuk, nem baj, ha ragad, óvatosan lisztezzünk! Huzatmentes helyen, a lakás hőmérsékletétől függően 1-2 órát kelesztjük. Vastagabbra nyújtva apróra szaggatjuk, forró sütőben lemezen sütjük. A tojásfehérjét sütés előtt a tetejére kenhetjük, de ha az oldalán lecsurog, a pogácsa leragad. Másnap, harmadnap is puha marad.

Egy finom kapros-túrós pogácsa ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1221 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei