Káposztával töltött zsemle

FőoldalElőételKáposztával töltött zsemle

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Káposztával töltött zsemle hozzávalói:

Káposztával töltött zsemle elkészítése:

A zsemléket kettévágjuk, és a belét úgy szedjük ki egy éles késsel, hogy a fél zsemlének csak vékony fala maradjon. A kivájt zsemlebelet apróra összevágjuk. A tojást habosra felverjük, belekeverjük a párolt káposztát, a zsemlebelet, a zúzott fokhagymát, kevés sót és törött borsot, valamint 1 evokanál tejfölt. A tölteléket jól megpúpozva beletöltjük a fél zsemlékbe, majd tepsire vagy lapos tűzálló tálra rakjuk szorosan egymás mellé. A tetejükre locsoljuk a maradék tejfölt, és az előmelegített forró sütőben tizenöt percig sütjük. Jó ízu, olcsó és kiadós vacsora, amellyel a maradék párolt káposztát és a már nem friss zsemlét lehet hasznosítani.

Egy finom káposztával töltött zsemle ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1293 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei