Káposztás bableves kakashússal

FőoldalLevesKáposztás bableves kakashússal

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Káposztás bableves kakashússal hozzávalói:

Káposztás bableves kakashússal elkészítése:

A kiválogatott, megmosott babot a főzés előtt egy nappal beáztatjuk hideg vízbe. A megtisztított, feldarabolt kakast a babbal együtt 3000 ml hideg vízben feltesszük főni, sóval, babérlevéllel ízesítjük. Amikor a bab és a kakashús puhulni kezd, hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott zöldségeket, és 20 percig főzzük. Ezután beletesszük a jól kimosott, összevágott savanyú káposztát, szeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot is, és még 20 percet főzzük. Edényben olajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, az apróra vágott vöröshagymát, és rózsaszínűre pirítjuk. A tűzről levéve belekeverjük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Tejföllel és hideg vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele a levest. Még néhány percig forraljuk, ha nem lenne a káposztától savanykás ízű, akkor ízlés szerint kevés ecettel enyhén savanykásra ízesítjük.

Egy finom káposztás bableves kakashússal ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1309 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei