Káposztalé leves

FőoldalLevesKáposztalé leves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Káposztalé leves hozzávalói:

Káposztalé leves elkészítése:

A megtisztított, lereszelt zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem, zeller), kanálnyi olajon kicsit megdinszteljük, majd felöntjük 1,5 liter vízzel, kevés sót teszünk bele. Amíg felforr, elkészítjük a húsgombócokat. A darált húst összegyúrjuk az áttört fokhagymával, sóval, borssal, csipetnyi bazsalikommal, a megmosott rizs kétharmadával és egy tojással. Ebből gombócokat formálunk és beletesszük a levesbe, amihez hozzáöntjük a káposztalét. A maradék rizst beletesszük a levesbe. Kb. 20 percet főzzük lassú tűzön.

Egy finom káposztalé leves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1367 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei