Kagyló krémleves

FőoldalLevesKagyló krémleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Kagyló krémleves hozzávalói:

  • Kagyló krémleves
  • Kagyló krémleves elkészítése:

    A megtisztított póréhagyma fehér részét vékony karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk. A póréhagymát az olvasztott vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, fél liter vizet, a bort, a kagylók leszűrt levét és puhára főzzük. Ha megfőtt turmixgépben pépesítjük, ízesítjük a citromlével, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a kagylókat, és az egészet felmelegítjük (forralni már nem szabad). Vajban pirított zsemlekockákkal tálalhatjuk.

    Egy finom kagyló krémleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 1807 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei