Joghurtos uborkaleves fetával

FőoldalLevesJoghurtos uborkaleves fetával

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Joghurtos uborkaleves fetával hozzávalói:

Joghurtos uborkaleves fetával elkészítése:

A joghurtot egy tálban krémesre keverjük a tejjel, a citromlével és egy teáskanál olívával, sóval, borssal jól megfűszerezzük. Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A két végét levágjuk, az uborka húsát pedig apró kockára vágva a levesbe keverjük. A megtisztított fokhagymát nagyon finomra aprítjuk, majd egy kis serpenyőbe felforrósított egy teáskanál olívaolajon arany barnára sütjük. A pineamagot zsiradék nélkül aranysárgára pirítjuk, a fetát kis kockára vágjuk. Az oregánót leöblítjük, szárazra rázzuk és lecsipkedjük a levelét. A hideg uborkalevest tányérba merjük és megszórjuk a sült fokhagymával, a fetával és a pineamaggal. A citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, és gerezdekre vágjuk. A levest az oregánóval és a citrommal díszítjük, ízlés szerint friss parasztkenyeret kínálunk

Egy finom joghurtos uborkaleves fetával ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1567 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei