Jércekocsonya

FőoldalElőételJércekocsonya

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Jércekocsonya hozzávalói:

Jércekocsonya elkészítése:

A tisztított jérce belsőrészeit eltávolítjuk, nyakát levágjuk, a begyét és a gégenyúlványát kivesszük. Az izületeket átvágva levesszük a lábát, a szárnyak felső részét is levágjuk. Bő vízben megmossuk, az esetlegesen rajamaradt tollrészeket és tokokat eltávolítjuk. A főzést hideg vízben kezdjük, ha felforr, habját lemerjük. Bezöldségeljük és lassú-gyöngyöző forralással főzzük. Közben hozzáadjuk a fűszereket és a hagymát is. Amikor a hús megfőlt, kivesszük a léből, ahhoz áztatott zseletinport adunk, és ismét felforraljuk. Tojásfehérjéből és paradicsompüréből készített derítést adunk hozzá. Lassan forraljuk, amíg a kocsonyalé letisztúl. A tüzről levéve, rövid ideig pihentetjük majd leszűrjük. Zsírtalanítjuk és lehűtjük, közben a kihűlt jércét kicsontozzuk, felszeleteljük. A zöldségeket, a gombát felszeleteljük. Egy megfelelő méretü mély tálaló tálat jól lehűtünk, beletesszük a felszeletelt húst és a főtt zöldségekkel díszítjuk. Kevés kocsonyalével leöntjük, hűtőben megdermesztjük majd felöntjük a maradék lével, hogy ellepje. Erre a műveletre azért van szükség, hogy a hús, iletve a díszítés a tál alján maradjon és a kocsonya maradéktalanúl ellepje.

Egy finom jércekocsonya ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1394 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei