Jércegalantin

FőoldalElőételJércegalantin

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Jércegalantin hozzávalói:

Jércegalantin elkészítése:

A jércék bőrét lefejtjük, vigyázva, hogy sehol ne vágjuk ki. A csontokról lefejtjük a húst, a mellehúsát félre tesszük. Gyorsvágógépben/kutter/, pépesítjük a húst, közben hozzáadjuk a tojásokat, a tejport, és a tejszíint, Sóval ízesítjük, őrölt fehérborssal fűszerezzük. Keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a kockára darabolt sonkát, füstölt-főtt marhanyelvet, kínai gombát és az áztatott pisztáciát.A jérce bőrét vajazott celofánra terítjük, rátesszük a mellehúsát, sózzuk és megszórjuk zselatinnal. Egyenletesen elterítjük rajta a galntin masszát, ráhajtjuk a bőrét, majd a celofánt. Két végét szorosan elkötjük és hosszában hurok kötözéssel átkötjük, nehogy kirepedjen főzés közben. Alaplevet készítünk vegyes zöldseggel, vöröshagymával, ebben 35-40 percig főzzük a galantint. Saját levében hagyjuk kihűlni, majd lepréselve, hűtőben egy napig dermesztjük.Tálalás előtt eltávolítjuk a celofánt, vékonyan felszeletejük és olvasztott aszpikkal fényezzük. Franciasaláta alapra tálaljuk, tojáskrémmel, petrezselyem levelekkel és salátával díszítjük.

Egy finom jércegalantin ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2396 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei