Indonéz ürüleves

FőoldalLevesIndonéz ürüleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Indonéz ürüleves hozzávalói:

Indonéz ürüleves elkészítése:

Az ürücombot kicsontozzuk, kockára daraboljuk és leforrázzuk. Olajban, szeletelt póréhagymát pirítunk, hozzáadjuk az előkészített ürühúst. Sózzuk és lassú párolással puhára pároljuk. Közben az elpárolgó levet vízzel pótoljuk. Amikor a hús majdnem puha, megszórjuk curry porral. Hozzáadjuk a tisztított és kockára darabolt burgonyát, a kockára darabolt paprikát és paradicsomot. Amikor a burgonya is megpuhult, tejfölből, liszttel habarást készítünk. A forrásban lévő levest sűrítjük a habarással, úgy, hogy egy kevés levessel a habarást előzőleg felmelegítjük. Tálalás előtt apróra darabolt metélőhagymát, és szintén apróra vágott petrezselymet szórunk a levesbe. Ízlés szerint kevés hegyes paprikával pikánsan erősíthetjük a levest.

Egy finom indonéz ürüleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1186 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei