Húsvéti sonkás kenyér

FőoldalÉdesDesszertHúsvéti sonkás kenyér

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Húsvéti sonkás kenyér hozzávalói:

  • 30-35 dkg főtt füstölt sonka, vagy más füstölt hús
  • 1.5 dl tej
  • 1 mokkáskanál
  • 3 dkg vaj
  • 1 teáskanál porcukor
  • 50 dkg liszt

Húsvéti sonkás kenyér elkészítése:

Az élesztőt elkeverjük fél dl langyosra melegített tejjel, és a cukorral, majd felfuttatjuk. A szitált lisztet, a langyosra melegített vajat, a sót és a felfutott élesztőt összekeverjük a maradék tejjel és annyi szódavízzel, amennyit felvesz, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Keverőgéppel hólyagossá dolgozzuk, majd belekeverjük a darált sonkát. Meleg helyen letakarva a duplájára kelesztjük. Kétfelé szedem, két cipót formálunk belőle, majd sütőlemezre téve a háromnegyedes fokozatra előmelegített sütőben mintegy 1 óra alatt szép pirosra sütjük. A vége felé a tetejét megspriccelem vízzel, hogy szép piros legyen.

Egy finom húsvéti sonkás kenyér ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1134 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei