Húsvéti citromtorta

FőoldalÉdesDesszertHúsvéti citromtorta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Húsvéti citromtorta hozzávalói:

Húsvéti citromtorta elkészítése:

A tésztához valókból vékony piskótát sütünk. Közben keménypapírból egy akkora tojásformát vágunk ki, ami a sütőlap felére bőven ráfér. A piskótára fektetve két tojás lakú lapot vágunk ki belőle. A krémhez az öt deka vajból, a lisztből és a tejből kevergetve besamel-t főzünk, majd kihűtjük. A maradék vajhoz a besamelt kanalanként hozzákeverjük. Végül a porcukorral habosra kikeverjük és tovább keverve a citrom levét apránként beledolgozzuk. Ezután a finomra reszelt citromhéjat hozzáadjuk és a piskótalapot megtöltjük vele. A tetejét citrommázzal, cukorkákkal díszítjük.

Egy finom húsvéti citromtorta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1324 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei