Húsvéti bárányleves

FőoldalLevesHúsvéti bárányleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Húsvéti bárányleves hozzávalói:

Húsvéti bárányleves elkészítése:

A húst és a belsőségeket alaposan megmossuk, a vöröshagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, a kaprot és a petrezselymet finomra, a belsőségeket apró kockára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és a lábszár minden oldalát megpirítjuk, hozzáadjuk a vörös- és a fokhagymát, a babérlevelet, az egész borsot, felengedjük 1,5 l vízzel, sózzuk, lassú tűzön megfőzzük. Ha megfőtt, a húst kiemeljük, a csontot eltávolítjuk, a színhúst kockára vágjuk. A főzőlevet leszűrjük, a fűszereket kidobjuk. Kevés sós vízben a kis kockára vágott belsőségeket leforrázzuk, leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a mogyoróhagymát, a péppé zúzott fokhagymát, a forrázott belsőségeket. Ha a belsőség és a hagyma megpuhult, felengedjük a félretett főzőlével, felforraljuk, beletesszük a rizst, és puhára főzzük, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. Amíg a rizs fő, a tojássárgáját elkeverjük a citromlével, kevés forró főzőlével, és az egészet a forrásban lévő leveshez adjuk. A tűzről levesszük, hozzákeverjük a finomra vágott kaprot és a petrezselyemzöldet.

Egy finom húsvéti bárányleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1289 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei