Húsvéti aprósütemény

FőoldalÉdesDesszertHúsvéti aprósütemény

Idő: · Hozzávalók: 4-6 személyre

Húsvéti aprósütemény hozzávalói:

  • a díszítéshez apró szines cukorkák
  • savanykás lekvár, zsír, liszt
  • 1 kiskanál kakaó
  • 3-4 szem őrölt szegfűszeg
  • 1 csapott kiskanál őrölt mandula,vagy dió
  • 20 dkg őrölt mandula,vagy dió
  • 20 dkg porcukor
  • 3 db tojásfehérje

Húsvéti aprósütemény elkészítése:

A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a mandulát, a fűszereket, meg a cukrot hozzákeverjük. (liszt nem kell hozzá) Fólián, vagy lisztezett deszkán félcenti vastagra nyújtjuk és tojásformával kiszúrjuk, vagy papírból készült tojásformát rátéve körülvágjuk. Óvatosan, nehogy deformálódjék, kizsírozott, kilisztezett sütőlemezre fektetjük. Előmelegített sütőben kis lángon kb 25 percig sütjük, , ha túl forró a sütő, a mandula megkeseredik. Amikor kihűlt, savanykás lekvárral kettőt-kettőt összeragasztunk és apró szines cukorkákkal, vagy cukormázzal, mandulával, mogyoróval, kandírozott gyümölccsel díszítjük.

Egy finom húsvéti aprósütemény ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1009 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei