Holland karfiolsaláta

FőoldalElőételHolland karfiolsaláta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Holland karfiolsaláta hozzávalói:

Holland karfiolsaláta elkészítése:

A holland karfiolsalátához a karfiolt közepes ró zsákra bontjuk, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrve hűlni hagyjuk. A vajat fölolvasztjuk. A tojások sárgáját a vízzel 1 percig keverjük, majd vízfürdőbe állítjuk, és közepes lángon melegítve habosra verjük. A tűzről levéve a vajat apránként hozzáadjuk, végül a citrom levével ízesítjük, a Cayenne borssal fűszerezzük, és kissé megsózzuk. Az olajat belecsöpögtetjük, kevergetve hűlni hagyjuk. A cikóriát megmosva leveleire bontjuk. A paradicsomot meg a retket megtisztítjuk, az előbbit közepes kockákra, az utóbbit szeletekre vágjuk. A karfiolt négy tányérba középre halmozva elosztjuk, a cikórialevelekkel körülrakjuk. Erre kerül a paradicsom és a retek, végül a kihűlt, hollandi mártással leöntjük.

Egy finom holland karfiolsaláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1313 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei