Hideg töltött csuka

FőoldalElőételHideg töltött csuka

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Hideg töltött csuka hozzávalói:

Hideg töltött csuka elkészítése:

A csukafiléket vékonypengélyü éles késsel egyenletes vastagságúra formázzuk. A levágott részekből gyorsvágógépben pépet készítünk. Sót, őrölt fehérborsot, tojásokat, apróra vagdalt petrezselyemzöldet adunk hozzá pépesítés közben. Az előkészített filéket celofánra terítjük, sóval, citromlével ízesítjük és megszórjuk zselatinnal. Ráterítjük a füstölt lazacszeleteket, halpépet kenünk rá, elosztjuk egyenletesen a lemosott kagylókat és befedjük a maradék péppel. Felcsavarjuk szorosan a filéket, vigyázzunk hogy a töltelék ne follyon ki. Erős zsineggel elkötjük a végeit és halalaplében megfőzzük. Főzési ideje, súlyától függően 35-40 perc. Miután megpuhúlt, lehűtjük, hűtőben megdermesztjük. A celofán eltávolítása után vékny szeletekre vágjuk. Tálaláskor az előhütött tálra francia salátából alapot készítünk, erre tesszük a szeleteket. Salátalevéllel, citromgerezdekkel, olívabogyóval és főtt fürjtojással díszítjük. Külön, remulade mártást kínálunk hozzá.

Egy finom hideg töltött csuka ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1707 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei