Hideg szilvakrémleves habgaluskával

FőoldalLevesHideg szilvakrémleves habgaluskával

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Hideg szilvakrémleves habgaluskával hozzávalói:

Hideg szilvakrémleves habgaluskával elkészítése:

A citromot megmossuk, 2 kisujjnyi sárga héjat vékonyan levágunk róla, a citrom levét kinyomjuk és átszűrjük. Félreteszünk a díszítéshez 4 nagyobb szem szilvát, a többit megmossuk, kimagozzuk és felaprózzuk. A mandulaforgácsot zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, és azonnal lapostányérra csúsztatjuk (hogy a forró serpenyőben meg ne égjen, mert akkor keserű lesz!). Közepes méretű lábast felforrósítunk, beleszórjuk a cukrot, folyamatosan kevergetve világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük a citromlével és a borral. Hozzáadjuk a szilvát, a citromhéjat, a fahéjat, a szegfűszeget, és mérsékelt tűzön puhára főzzük (4-5 perc). A pudingport elkeverjük 7,5 dl vízzel és a tejföllel. Botmixerrel péppé zúzzuk a szilvát, hozzáadjuk a pudingos keveréket, és mérsékelt tűzön felforraljuk. Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük, majd legalább 3 órára hidegre tesszük. Tálaláskor a citromhéjat és a fűszereket kidobjuk a levesből. A félretett szilvaszemeket elnegyedeljük és kimagozzuk. A tejszínt felverjük, felét lazán belekeverjük a levesbe, amelyet erőleveses csészékbe vagy tálkákba szedünk. Tetejüket a maradék tejszínhabból formázott habgaluskákkkal, az elnegyedelt szilvával, mandulaforgáccsal és mentalevélkékkel díszítjük.

Egy finom hideg szilvakrémleves habgaluskával ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1232 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei