Hideg süllőtekercs fonyódi módra

FőoldalElőételHideg süllőtekercs fonyódi módra

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Hideg süllőtekercs fonyódi módra hozzávalói:

Hideg süllőtekercs fonyódi módra elkészítése:

Megformázzuk a süllőfiléket, húsverő segítségével egyenletes vastagságúra kiveregetjük. A leeső részekből halpürét készítünk: világos vajas rántást forró tejjel felöntünk, simára keverjük és kihűtjük. Hozzákeverjük a haldarabokhoz, majd gyorsvágógépben pépesítjük. Sóval ízesítjük, őrölt fehérborssal fűszerezzük, végül tejszíhabot adunk hozzá. Az előkészített filéket megkenjük a halpürével és felcsavarjuk. Vajazott celofánba csomagoljuk, végeit elkötjük és fehérboros halalaplében megfőzzük. A főzőléből kivéve kihűtjük, hűtőben megdermesztjük. Amíg a haltekercsek kihűlnek rózsaszínü zománcmártást készítünk: majonézhez vízben olvasztott és visszahűtött zselatint keverünk, kechuppal szinezzük. A kihűlt tekercseket csepegtetőrácsra téve bevonjuk a mártással, majd olvasztott aszpikkal, ezután hagyjuk megdermedni. Tálaláskor az előhűtött tálra franciasalátából alapot készítünk, erre tesszük a rézsutosan félbevágott szeleteket. Salátalevéllel, kockára vágott aszpikkal, citromszeletekkel és rákkal díszítjük. Külön pirosarannyal ízesített-színezett mártást adunk hozzá.

Egy finom hideg süllőtekercs fonyódi módra ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1539 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei