Hideg süllő egészben

FőoldalElőételHideg süllő egészben

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Hideg süllő egészben hozzávalói:

Hideg süllő egészben elkészítése:

A süllőt tisztítjuk, belsőrészeit eltávolítjuk, uszonyait levágjuk. Besozzuk és kivajazott tűzálló tálba tesszük. Zöldségekből vöröshagymával, babérlevéllel és egész borssal alaplevet főzünk, ráöntjük az előkészített halakra. Lefedve közepes hőmérsékleten 15-20 percig pároljuk, levében hagyjuk kihűlni. A lehűlt halakat csepegtetőrácsra tesszük és hűtőben jól megdermesztjük. Olvasztott és visszahűtött, de még folyékony állapotú aszpikkal fényezzük. Tálaláskor az előhűtött tálra franciasaláta alapot készítünk, erre tesszük a süllőket. Gerincvonalát kikevert vajjal, nyomózsák segítségével díszítjük, erre rákdarabokat és petrezselyem diszítést teszünk. Köré salátalevelet és apró kockára vágott aszpikot teszünk. Külön, mártásos csészében tartármártást adunk hozzá.

Egy finom hideg süllő egészben ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1195 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei