Hideg pisztráng egészben

FőoldalElőételHideg pisztráng egészben

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Hideg pisztráng egészben hozzávalói:

Hideg pisztráng egészben elkészítése:

A pisztrángokat tisztítjuk, belsőrészeit eltávolítjuk. Félkőr alakúra formázzúk úgy, hogy a fejét a farkához tüzzük hústű vagy fapálcika segítségével. Sóval, citromlével ízesített, forrásban lévő vízbe tesszük és pár percig főzzük. A főzőléből kivéve lecsepegtetjük, kihütjük, majd hütőben megdermesztjük. Csepegtetőrácsra tesszük, olvasztott és visszahütött aszpikkal fényezzük, a hústüt vagy a fapálcikát kivesszük. Tálaláskor az előhütött tálra franciasaláta alapot teszünk, erre helyezzük a pisztrángokat. Főtt, lehütött rákhússal, kaviárral, főtt fürjtojással, salátalevéllel, citromgerezdekkel és petrezselyemzöldjével díszítjük. Külön remulade mártást adunk hozzá.

Egy finom hideg pisztráng egészben ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1133 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei