Hideg őszibarackleves habgaluskával

FőoldalLevesHideg őszibarackleves habgaluskával

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Hideg őszibarackleves habgaluskával hozzávalói:

Hideg őszibarackleves habgaluskával elkészítése:

Az őszibarackot meghámozzuk, kis cikkekre vágjuk, és a citrommal, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a tetszés szerinti cukorral feltesszük főni. A tejfölt, lisztet, a tojások sárgáját csomómentesre keverjük, felengedjük a tejjel, és átforraljuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tejszínt, és a hideg barackra szűrjük az egészet. A fehérjéket felverjük, kevés forró vízben kifőzzük (lehet tej is). Ez két perc. Tálaláskor a leves tetejére szedjük. Még szebb, ha néhány petty ételszínezékkel díszítjük.

Egy finom hideg őszibarackleves habgaluskával ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1602 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei