Hideg joghurtleves rucolával

FőoldalLevesHideg joghurtleves rucolával

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Hideg joghurtleves rucolával hozzávalói:

Hideg joghurtleves rucolával elkészítése:

A mogyoróhagymát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk, az uborkát meghámozzuk, és kockára vágjuk. A levest a sáfránnyal felforrósítjuk, majd levesszük a tűzről. A hagymát megpároljuk a forró vajon, hozzáadjuk az uborkát, és 2 percig pároljuk. Felöntjük a vermuttal, majd erős tűzön kb. 5 percig forraljuk. Végül hozzáöntjük a levest és gyenge tűzön 15 percig, főzzük. A rucolát megmossuk, lecsípjük a szárát, néhány levelet félreteszünk a díszítésnek, a maradékot a levesbe tesszük és az egészet pürévé, törjük. A levest hagyjuk teljesen kihűlni, majd belekeverjük a joghurtot és a tejszínt. Sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítjük. Megmossuk, szárazra töröljük, és négybe vágjuk a koktélparadicsomot. A joghurtlevest tányérokba merjük, a félretett rucolával, paradicsommal és tejszínnel díszítjük.

Egy finom hideg joghurtleves rucolával ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1156 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei