Hideg hollandi mártás

FőoldalElőételHideg hollandi mártás

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Hideg hollandi mártás hozzávalói:

Hideg hollandi mártás elkészítése:

A meleg hollandi mártáshoz hasonlóan a tojások sárgáját és a tejszint habüstbe tesszük. Vízgőz felett habverő segítségével habos masszát verünk belőle A gőzről levéve tovább keverjük, citromlével és sóval ízesítjük, majd állándó keverés közben apránként hozzákeverjük az étolajat. A technológiai sorrendet betartva, hasonló állományú mártást kapunk mint a majonéz mártas. Őrőlt fehérborssal füszerezve, hideg halételekhez, salátákhoz, koktélokhoz és más hideg ételekhez is adhatjuk.

Egy finom hideg hollandi mártás ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1315 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:




Guitarmaker (2012/08/16):
az eredeti hollandi mártásban nincs tejszín!!

Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei