Hideg harcsahab zsályával

FőoldalElőételHideg harcsahab zsályával

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Hideg harcsahab zsályával hozzávalói:

Hideg harcsahab zsályával elkészítése:

A harcsafilét feldaraboljuk és gyorsvágógépben pépesre aprítjuk. Hozzáadunk a tojások fehérjét és a tejszínt, ezzel tovább pépesítjük. Közben őrölt fehérborssal füszerezzük és az apróra vagdalt zsályalevelt is hozzákeverjük. Egy mély-hosszúkás formát kivajazunk, beleöntjük a halpépet, majd vízbe állítva sütőben alufóliával letakarva kipároljuk ./párilási ideje 40-45 perc/. Tálalásig jól lehütjük, közben a vajastésztából kicsi halformájú darabokat formázunk és megsütjük. Előhütött tálra tálaljuk úgy, hogy kanál segítségével kis kagyló alakú formákat szaggatunk a kihüt masszából.

Hideg hollandi mártást öntünk alá, a vajastészta figurákkal, petrezselyemzölddel és citromszeletekkel díszítjük.

Egy finom hideg harcsahab zsályával ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1238 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei