Hideg haltrió

FőoldalElőételHideg haltrió

Idő: · Hozzávalók: 8 személyre

Hideg haltrió hozzávalói:

Hideg haltrió elkészítése:

A fogasfilét megnedvesített celofánnal letakarjuk, és óvatosan kiverjük. Utána megformázzuk, vagyis körbevágjuk úgy, hogy egy szép nagy szeletet kapjunk. Ha tengeri halat veszünk, akkor abból a vizet kissé kinyomkodjuk, különben a húsa túl laza lesz és szétesik, majd ugyancsak megformázzuk. A leeső halhúst, ami kb. 20 deka, turmixoljuk. A parajpürét szobahőmérsékleten fölengedjük, majd konyharuhába töltve a levét jól kicsavarjuk. A parajt a pépesített halhoz adjuk, a tojást, a búzadarát meg a zselatint beledolgozzuk, a tejszínnel lágyítjuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Citromlével ízesítjük, az apró kockákra vágott főtt tojást és sárgarépát hozzáadjuk. Ezt a tölteléket egy csíkban a halszelet közepére halmozzuk, feltekerjük, majd olajjal megkent celofánba szorosan becsomagoljuk, és végeit összekötjük. Lábasban vizet forralunk, a nyers sárgarépával, a vöröshagymával, a citromlével meg a fehérborral ízesítjük, a babérlevéllel fűszerezzük. A fogastekercset belefektetjük, és kis lángon 20-25 percig főzzük. A léből kiemelve tepsire tesszük, kissé hűlni hagyjuk, végül deszkát borítunk rá, súlyokat vagy dobozos tejet, üdítőt rakunk a tetejére, s így préseljük. Ezután a haltekercset a celofánból kibontjuk, hűtőszekrénybe tesszük. Amikor megdermedt, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük. A megmosott és leszárogatott salátalevéllel meg a fölszeletelt citrommal díszítjük. Köretnek rákkrémmel töltött tojásokat kínálunk hozzá, de főtt zöldségekkel is tálalhatjuk. Előbbihez a konzerv rákhúst lecsöpögtetjük, fölaprítjuk, a vajjal elkeverjük, a tejszínnel lágyítjuk, a brandyval meg a citrom levével ízesítjük. Megsózzuk, megborsozzuk. A főtt tojásokat kettéhasítjuk, a rákkrémet pedig a vágott felükre púpozzuk.

Egy finom hideg haltrió ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1338 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei