Hideg balatoni fogasfilé

FőoldalElőételHideg balatoni fogasfilé

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Hideg balatoni fogasfilé hozzávalói:

Hideg balatoni fogasfilé elkészítése:

A fogasfiléről az ezüztös csillogású hártyákat levágjuk, sózzuk, citromlével meglocsoljuk. Celofánt kiterítünk, rátesszük az előkészített filéket, közben zselatinnal megszórjuk. Ügyeljünk arra, hogy az egymásra kerülő részeknél zselatin mindig legyen! Becsomagoljuk szorosan a celofánba, végeit elkötjük. Zöldséges alaplét készítünk, sóval ízesítjük, egészborssal és babérlevéllel fűszerezzük. Ebbe az alaplébe tesszük az előkészített zselatinos filéket és lassú forralással 30-40 percig főzzük. A főzőléből kivéve lecsepegtetjük, kihűtjük, majd lepréselve hűtőben megdermesztjük. A jól kihűtött halról levesszük a celofánt és éles kés segítségével fél centi vastag szeleteket vágunk belőle. Csepegtetőrácsra téve olvasztott és visszahűtött aszpikkal fényezzük. Az előhűtött tálalótálra franciasaláta alapot készítünk, erre ízlésesen felrakjuk a szeleteket. Díszítésre főtt, lehűtött rákot, kaviárt, füstölt lazacszetet, főtt fürjtojást, citromot, salátalevelet, petrezselymet és darabolt aszpikot használunk.

Egy finom hideg balatoni fogasfilé ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1408 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei