Hideg almapüréleves

FőoldalLevesHideg almapüréleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Hideg almapüréleves hozzávalói:

Hideg almapüréleves elkészítése:

Kevés vízben a megtört fahéjból, reszelt citromhéjból, a szegfűszegből redukciót (ízkivonatot) főzünk, majd leszűrjük. A meghámozott almákat szeletekre vágjuk, és cukros, enyhén sós vízbe feltesszük főni. Hozzáadjuk a leszűrt redukciót is. Főzzük. Mikor az almák szétfőttek, kézi botmixerrel pürésítjük. Liszttel simára kevert tejszínnel behabarjuk, kevés fehérborral utóízesítjük. Lassú tűzön kiforraljuk, majd jól lehűtjük. Tálalásig hűtőben tartjuk. Előhűtött tányérban, fahéjas málnával díszítve tálaljuk.

Egy finom hideg almapüréleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1355 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei