Heringsaláta

FőoldalElőételHeringsaláta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Heringsaláta hozzávalói:

Heringsaláta elkészítése:

A heringeket a pácléből kivéve lecsepegtetjük, gerincüket és úszonyaikat eltávolítjuk. Keresztben vágva vékony csíkokra daraboljuk. A héjában főzött burgonyát tisztítjuk, metéltre vágjuk. Az almával és az ecetes uborkával hasonló módon járunk el. Keverőtálba tesszük az előkészített anyagokat, porcukorral és mustárral ízesített majonézt adunk hozzá, óvatosan, hogy ne törjön, összekeverjük. Hűtőben egy-két óráig érleljük. Előhűtött üvegtálban salátalevélre tálaljuk, tartármártással bevonjuk, főtt tojas szeletekkel, vágott aszpikkal és heringszeletekkel díszítjük.

Egy finom heringsaláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1269 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei