Hédervári galambleves

FőoldalLevesHédervári galambleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Hédervári galambleves hozzávalói:

Hédervári galambleves elkészítése:

A galambból a zöldségekkel, vöröshagymával és a fűszerekkel a szokott módon húslevest főzünk. A megfőtt galambot kiemeljük, majd a levest átszűrjük. Visszatesszük a szeletekre vágott főtt zöldséget és a vékony szeletekre vágott gombát, és pár percig forraljuk. A galambokat kicsontozzuk, a húsát ledaráljuk, összedolgozzuk a liszttel, egy tojás sárgával és a finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval ízesítjük. Kis gombócokat formázunk belőlük, és a levesbe megfőzzük. A tejszínt a tojássárgájával simára kikeverjük, a levest a tűzről levesszük és legírozzuk. Tálalás előtt a levest citromlével enyhén savanykásra ízesítjük.

Egy finom hédervári galambleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1721 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei