Házi kaviárkészítés

FőoldalElőételHázi kaviárkészítés

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Házi kaviárkészítés hozzávalói:

Házi kaviárkészítés elkészítése:

A kaviár készítésére a nagyszemü halikra a megfelelő. Az eredeti készitmények a tok, a viza, valamint a lazac ikrájából készülnek. Hazai halaink közül a kecsege, a csuka és a pisztráng ikrája alkalmas kaviár utánzat készítésére. A kibontott halikrát vágódeszkára téve, a kés fokával lekaparjuk a hártyáról, a véres részeket eltávolítjuk. Az adott mennyiségben sózzuk, nátriun-benzoát tartósítószert keverünk hozzá. Füstölt ízü sóval pikánssá tehetjüük. Zárható üvegben vagy porcelán edényben tároljuk. Két-három napos érlelés után fogyasztható, de akár egy hónapig is eltartható hütőben. Tálalása megegyezik a kaviárnál leírottakkal.

Egy finom házi kaviárkészítés ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 3810 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei