Hamis máglyarakás

FőoldalDesszertÉdesHamis máglyarakás

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Hamis máglyarakás hozzávalói:

Hamis máglyarakás elkészítése:

A kalácsot összevágjuk s egy napig szikkadni hagyjuk. A tojásokat kettévesszük. A tojások sárgáját cukorral kikeverjük és beletesszük az aromát. A tejet meglangyosítjuk és ráöntjük a tojásos masszára. A kalácsokat átitatjuk vele, és kirakjuk a tepsi alját az átitatott kaláccsal. Erre jön a lekvár s a meggy. Majd még egy sor kalács, majd lekvár és az almával letakarjuk. Ha a tej kimarad, ráötjük. Berakjuk a sütőbe 30 percre. 30 perc után felverjük a tojsfehérjét, becukrozzuk és rásimítjuk a rakás tetejére. Ezután még addig sütjük, míg a teteje szép piros nem lesz. Tálaláskor kockákra vágjuk és lehintetjük pudinggal vagy lekvárral.

Egy finom hamis máglyarakás ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1566 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei