Halsalátával töltött paradicsom

FőoldalElőételHalsalátával töltött paradicsom

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 2 személyre

Halsalátával töltött paradicsom hozzávalói:

Halsalátával töltött paradicsom elkészítése:

A halsalátával töltött paradicsomhoz a paradicsomokat - miután szárukat kimetszettük - néhány másodpercre forrásban lévő vízbe dobjuk. Utána szűrőkanállal jeges, hideg vízbe átszedjük. Lecsöpögtetjük, majd bőrüket lehúzzuk, tetejükből pedig körülbelül egy centi vastag, kissé ferde szeletet levágunk; ez lesz a kalapjuk. Belsejüket (az apró magokat) kiskanállal kikaparjuk. A töltelékhez a majonézt megsózzuk, a mustárral és a citromlével ízesítjük. A burgonyát meghámozzuk és a hallal, az ecetes uborkával meg a főtt tojással együtt csíkokra metéljük, majd a fölaprított petrezselyemmel a majonézbe keverjük. A kivájt paradicsomokat megsózzuk, megborsozzuk, a halsalátával megtöltjük, és salátalevéllel meg citromszeletekkel díszítjük. Kalapjukat visszarakosgatjuk, és a főtt tojás lereszelt sárgájával megszórjuk.

Egy finom halsalátával töltött paradicsom ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1512 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei