Halmajonéz

FőoldalElőételHalmajonéz

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Halmajonéz hozzávalói:

Halmajonéz elkészítése:

A főtt halhúst célszerű a filézéskor megmaradt csontokról és fejekről, ízesített vízben főzés után leszedni. Amennyiben lehetőségünk engedi mélyhűtőben tárolhatjuk és felhasználás előtt a konyhai hőmérsékleten kiolvasztjuk. A tojásokat megfőzzük, lehűtjük és megtisztítjuk. Vékony szeletekre vágjuk, összekeverjük a halhússal. Sózzuk, citromlevet locsolunk rá és annyi majonézzel elkeverjük, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Hűtőszekrényben lehűtjük, majd előhűtött üvegtálra francasalátából alapot készítünk, erre kúp alakban felhalmozzuk a halmajonézt. Felületét elsimítjuk, bevonjuk a maradék majonézzel. Szeletelt főtt tojással, cirtomszeletekkel, fejes saláta levelekkel, apró kockára vágott aszpikkal és petrezselyemzölddel díszítjük.

Egy finom halmajonéz ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1356 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei