Halleves tengerész módra

FőoldalLevesHalleves tengerész módra

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Halleves tengerész módra hozzávalói:

  • Halleves tengerész módra
  • Halleves tengerész módra elkészítése:

    Az angolna bőrét lehúzzuk, húsát megmossuk és 8-10 cm-es darabokra vágjuk. Lábasban megmelegítjük a vajat, megsütjük benne a hasábra vágott szalonnát és a durva kockára vágott hagymát. Belevegyítjük a karikára vágott sárgarépát, a póréhagyma fehér részét, és a zúzott fokhagymát. Amikor aranyszínűre pirult, felengedjük a vörösborral, hozzáadjuk a fűszereket, és fedő alatt takaréklángon főzzük 10 percig. A zöldség tetejére helyezzük a halszeleteket, leöntjük a forró vízzel, és további harminc percig főzzük. A halszeleteket szűrőkanállal óvatosan kiszedjük, a levesestálba helyezzük. A lisztet előbb hideg vízzel, majd a levessel simára keverjük, a leveshez adjuk, és még néhány percig forraljuk, majd a halszeletekre öntjük.

    Egy finom halleves tengerész módra ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2203 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei