Halaszpik

FőoldalElőételHalaszpik

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Halaszpik hozzávalói:

Halaszpik elkészítése:

A halcsontokat megmossuk, hideg vízben feltesszük főzni. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk az egészborsot, a tárkonyt, a babérlevelet. Lassú forralással főzzük, közben beletesszük a tisztított és darbolt vegyeszöldséget. Amikor megpuhúltak a nyersanyagok, ecetet és fehérbort adunk hozzá, belekeverjük a hidegvízben beáztatott zselatint. Amíg a zselatin feloldódik kevergetjük, nehogy leégjen. A tojások fehérjét keverőtálba tesszük, kevés vizet és a paradicsompürét hozzákeverjük/derítés/. A forró alapléből fokozatosan hozzáöntünk, hogy felmelegedjen a derítés. Az alapléhez öntjük és addig kevergetjük, amíg felforr. Ezután lassú forralással főzzük az aszpikot 35-40 percig, közben a fehérje lederíti, kristály tiszta átlatszó lesz. Szűrés előtt rövid ideig pihentetjük, majd tiszta tüllruhán átszűrjük. Kihűtjük, hűtőszekrényben megdermesztjük. Hideg halételek készítésénél illetve díszítésénél használjuk.

Egy finom halaszpik ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1340 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei