Halász saláta

FőoldalElőételHalász saláta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Halász saláta hozzávalói:

Halász saláta elkészítése:

A pontyfiléket sűrün beírdaljuk, 2-3 dekás szeletekre vágjuk. Kivajazott edénybe tesszük, kevés fehérbort és vizet öntünk rá, hogy ellepje.Babérlevelet, egészborsot, szeletelt vöröshagymát teszünk rá, majd alufóliával leteakarjuk. Közepes hőmérsékletü sütőben megpároljuk, leszűrjük és hűtőben kihűtjük. Közben a fejes salátát megtisztítjuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A paradicsom héját és a magházát eltávolítjuk, a salátahoz hasonlóan daraboljuk. A fürjtojást megfőzzük, tisztítjuk, negyedekre daraboljuk. A kínai gombakonzervet felnyitjuk, a levét leszűrjük, a gombát cikkekre vágjuk. Majonézhez kechuppot, őrölt fehérborsot, konyakot és fehérbort adunk, majd mustárral, sóval ízesítjük. A fejes salátát egy előhűtött, mély üvegtálba tesszük. Sorban erre rétegezzük az előkészített anyagokat. Leöntjük a mártással, rákkal, ciromszeletekkel és ropival díszítjük. Az asztalnál kevejük és szervírozzuk.

Egy finom halász saláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1218 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei