Hal saláta

FőoldalElőételHal saláta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Hal saláta hozzávalói:

Hal saláta elkészítése:

A tonhalfilét kiolvasztjuk, vajjal kikent edénybe tesszük. Sózzuk, cirtomlevet locsolunk rá és annyi fehérborral felöntjük, hogy ellepje a filét. Lefedve, közepes hőmérsékleten megpároljuk, majd a pároló léből kivéve kihűtjük. A levét halaszpik készítéséhez felhasználhatjuk. Az almát, a burgonyát és a csemege uborkát héjától megtisztítjuk, egyenletes szeletekre vágjuk. Keverőtálba tesszük az előkészített anyagokat, hozzáadjuk a kihűlt és darabolt tonhalat. Annyi remulade mártást öntünk hozzá, hogy formázható állományú legyen a saláta. Vigyázzunk, amikor keverjük a salátát, ne törjük össze az anyagokat! Kevés sóval, citromlével, őrölt fehérborssal utánaízesítünk. Hütőben 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Előhütött üveg vagy porcelán tálra tálaljuk, salátalevéllel, paradicsom cikkekkel, petrezselyem züldjével és citromszeletekkel díszítjük.

Egy finom hal saláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1506 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei