Habos fokhagymaleves

FőoldalLevesHabos fokhagymaleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Habos fokhagymaleves hozzávalói:

Habos fokhagymaleves elkészítése:

A fokhagymát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A felhevített repceolajon megpároljuk a fokhagymát és a mogyoróhagymát. Felöntjük a vermuttal, majd hozzáadjuk a fehérbort és a levest. Kissé forraljuk, majd sóval és borssal fűszerezzük. A levesbe belekeverjük a tejszínt és a tejfölt, majd sűrűre főzzük. Botmixerrel pürévé törjük és sóval, borssal utánízesítjük. A szendvicskenyérről levágjuk a héját, a kenyérbelet háromszögekre vágjuk. Forró olívaolajon a kenyér mindkét oldalát aranysárgára sütjük. A fokhagymát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Felhevítjük a repceolajat, ropogósra sütjük benne a fokhagymát, majd papírtörlőre téve lecsepegtetjük, és kissé megsózzuk. A petrezselymet leöblítjük, szárazra rázzuk és a lecsipkedett leveleket, félretesszük díszítésnek. A kemény habbá vert tejszínt a levesbe forgatjuk, majd a botmixerrel felhabosítjuk. A levest 4 tányérba merjük, mindegyikre 2-2 szelet pirított kenyeret és néhány szelet sült fokhagymát szórunk. Petrezselyemlevéllel díszítve azonnal tálaljuk.

Egy finom habos fokhagymaleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1414 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei