Habcsókos fagylalttorta

FőoldalDesszertÉdesHabcsókos fagylalttorta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Habcsókos fagylalttorta hozzávalói:

Habcsókos fagylalttorta elkészítése:

A habcsókhoz a tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény habbá verjük. Habzsákba tesszük, és zsírpapírral kibélelt tepsibe 12 db kör alakú habcsókot nyomunk. A maradék masszából pedig 8 db csillag alakú habcsókot nyomunk, majd az egészet langyos sütőben szárítjuk (kb. 1 óra 15 perc). Alufóliával kibélelt, kipattintható tortaformába simítjuk az eperfagylaltot, erre rétegezzük a vaníliafagylaltot, és másnapig fagyasztóba tesszük. Tálaláskor üvegtálra borítjuk, az oldalához tapasztjuk a kerek habcsókokat, a tetején elrendezzük a csillag alakúakat, közéjük tejszínrózsákat nyomunk, és a közepét kirakjuk az eperrel.

Egy finom habcsókos fagylalttorta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1649 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei