GyuvecsFőoldal ► Főfogás ► Egytálétel ► Gyuvecs
Idő: · Hozzávalók: 2 személyre
Gyuvecs elkészítése:A rizst megtisztítjuk, megmossuk és lecsurgatjuk, majd egy kanál zsiradékon átforgatjuk, és másfélszeres mennyiségű vízzel felöntve sóval, ételízesítővel, fedő alatt puhára pároljuk. A megmaradt zsiradékban a karikákra vágott hagymát puhára pároljuk. Tűzálló edény aljára kevés párolt hagymát teszünk, erre egy réteg párolt rizs kerül, majd újra megszórjuk a párolt hagymával. Ráteszünk egy sor karikára vágott zöldpaprikát és paradicsomot, beborítjuk egy sor pörkölthússal, s meglocsoljuk a tejföllel. Így rétegezzük addig, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére paradicsomkarikák kerüljenek, ezeket meglocsoljuk a maradék tejföllel, és előmelegített sütőben kb. 20 percig készre sütjük. Egy finom gyuvecs ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel! Publikálva: | Megtekintve: 4766 alkalommal | Népszerűség: 5.0
Szólj hozzá a recepthez: |
![]() ![]() |