Gyümölcstorta

FőoldalÉdesDesszertGyümölcstorta

Idő: · Hozzávalók: 8 személyre

Gyümölcstorta hozzávalói:

  • Gyümölcstorta
  • Gyümölcstorta elkészítése:

    A rebarbarát megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk (a szilvát kimagozzuk, félbevágjuk). A zsiradékot, 125 g cukrot, vaníliás cukrot és sót habosra keverjük. 2 tojás sárgáját + 1 egész tojást hozzákeverünk. A lisztet a sütőporral összekeverve + fahéj és szegfűszeg, szintén hozzákeverjük. Egy tortaformát (26 cm átmérőjűt) jól kizsírozunk, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk. Rádobáljuk a gyümölcsdarabkákat. Forró sütőben kb. 45 percig sütjük. Ezt a fajta tésztát nagy lángon kell sütni, és nem szabad nyitogatni a sütő ajtaját, ha nagyon sül, lejjebb kell venni. Röviddel a sütés vége előtt az egész tojás fehérjét habbá verjük, közben belekeverjük a maradék cukrot, továbbverjük, és aztán hozzákeverjük a mézet. Ezt a masszát rákenjük a tésztára, fölhúzkodjuk, hogy kis csúcsok álljanak ki belőle. Nagyon enyhe tűzön még kb. 10-15 percig sütjük, amíg megbarnul a hab a tetején. Kivesszük, hagyjuk kihűlni. Nemcsak finom, könnyű süti, de látványosan szép is a megpirult habcsúcsokkal a tetején!

    Egy finom gyümölcstorta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 3250 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei