Gyors tepertős pogácsa

FőoldalÉdesDesszertGyors tepertős pogácsa

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Gyors tepertős pogácsa hozzávalói:

Gyors tepertős pogácsa elkészítése:

A tepertőt ledaráljuk, és hozzáadjuk a tejet, a tejfölt, a sót, a borsot és annyi lisztet, amennyit felvesz. Rugalmas, jól nyújtható tésztának kell lennie. Egy cipóba formálva folpackkal letakarjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük 1 órára. Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőlemezre tesszük, tetejét villával kissé kicifrázzuk, majd a felvert tojással megkenjük. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, és erős lángon 15 percig sütjük. Ezután a lángot mérsékelve készre sütjük. Csak akkor szabad enni belőle, ha teljesen kihűlt.

Egy finom gyors tepertős pogácsa ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1891 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei