Gyömbéres csók

FőoldalDesszertÉdesGyömbéres csók

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Gyömbéres csók hozzávalói:

Gyömbéres csók elkészítése:

Olvasszuk fel a vajat a serpenyőben, alacsony hőfokon. Vigyázzunk, nehogy túlságosan megbarnuljon. Keverjük bele a cukorszirupot, és vegyük le az edényt a tűzhelyről. Tegyük a lisztet, gyömbért, sütőport és a cukrot egy nagy tálba, öntsük rá a vajból és cukorszirupból álló keveréket. Jól kavarjuk össze az alapanyagokat, míg sima, kemény tészta képződik. Formázzunk apró golyócskákat, és tegyük a bezsírozott sütőlapra. Hagyjunk a csókok között helyet, hogy a sütemények növekedhessenek, de ne érjenek egymáshoz. A golyócskák közepét nyomjuk be, és tegyünk a mélyedésbe egy fél mandulát. A csókokat kb. 10 percig kell sütni, míg aranysárga színt nem kapnak. És hagyjuk kihűlni.

Egy finom gyömbéres csók ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1229 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei