Gundel saláta

FőoldalElőételGundel saláta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Gundel saláta hozzávalói:

Gundel saláta elkészítése:

A paradicsomokat pár pillanatra forró vízbe mártjuk, így héjjukat könnyen eltávolithatjuk, ezután vékonyan felszeleteljük. A zöldpaprikát tisztítjuk, csumáját eltávolítjuk, vékonyan felkarikázzuk és leforrázzuk. A friss uborkát megmossuk, felszeleteljük, sózzuk és félórai állás után kinyomkodjuk. A gombafejeket tisztítjuk, megmossuk, vékonyan felszeleteljük, sóval ízesített vízben megfőzzük. A csirágot tisztítjuk, két centi hosszúságú darabokra vágjuk, majd sóval és cukorral ízesített vízben megfőzzük. A zöldbabot a csirághoz hasonló nagyságú darabokra vágjuk, sós vízben főzzük. Az így előkészített zöldségféléket saját levükben hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. Közben keverőtálban kechuppos öntetet készítünk, apróra vagdalt petrezselyemmel. Hozzáadjuk a zöldségféléket, egy óráig hűtőszekrényben érleljük. Tálaláskor az előhűtött tálra, salátaleveleken tálaljuk, apróra vagdalt petrezselyem zöldjével megszórjuk.

Egy finom gundel saláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1622 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei