Görög sajtos - lencsés egytálétel

FőoldalFőfogásEgytálételGörög sajtos - lencsés egytálétel

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Görög sajtos - lencsés egytálétel hozzávalói:

Görög sajtos - lencsés egytálétel elkészítése:

Megtisztítjuk és jól megmossuk a lencsét, majd 3 liter sós vizben felforraljuk és fél óráig lassan fôzzük. Akkor leöntjuk, de 3-4 decit megtartunk a levébôl. Az olajban megdinszteljük az apróra vagdalt hagymát, majd a végefelé belepréseljük a fokhagymát is és épp addig kavargatjuk, amig a fokhagyma zamatosan illatos lesz. Akkor belekeverjük a lencsébe. Hozzákavarjuk a kukoricát, pirospaprikát, sajtot, egy csipet (max. egy kávéskanálnyi) rozmaringot és megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Beleborítjuk egy kiolajozott edénybe, feltöltjük a félretett lencselével és megszórjuk egy csészényi morzsával, amit elôbb összekevertünk fél csésze vagdalt petrezselyemmel és 3 evôkanál olajjal.

Egy finom görög sajtos - lencsés egytálétel ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1873 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei